Vi har varit barnlediga, jag kan ärligt säga att jag inte kommer ihåg när det inträffade senast. Eller helt barnfria är vi inte, Tor har varit hemma, men resten bortlånade :)
Broccoligratäng
500 g fryst broccoli
2 ägg
3 dl riven ost
1 dl grädde
Salt och peppar
Sätt ugnen på 225°. Koka broccolin och den rinna av. Lägg dem i en ugnsform. Blanda ihop övriga ingredienser och häll blandningen över broccolin. Gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg (10-15 minuter).
Baconlindad fläskfilé
Fläskfilé
Bacon
Philadelfiaost
Vitlök
Timjan
Basilika
Börja med att blanda ihop Philadelfiaost, fint skuren vitlök, timjan och basilika.
Sätt ugnen på 175°.
Lägg ut baconskivor som en matta, lämpligtvis på ett bakplåtspapper eller stor skärbräda.
Putsa filén och skär ett djupt snitt i den. Lägg den på baconet, fyll med Philadelfiaröran, nyp ihop kanterna på filén och rulla ihop.
Lägg i ugnssäkerform, stick in en termometer. Sätt in mitt i ugnen och ta ut filén då den är 75°. Sen är det bara skära upp och servera!
Provade även en efterrätt som grannen hade i sin blogg, håller dock med om att den var väldigt stark i smaken. Ska modifiera receptet en aning efter egen smak och lägga ut det då jag är nöjd med resultatet. Jaja, den var fin att se på iallafall :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad har du på hjärtat?