fredag 20 november 2009
Lyxkaka
Kakbotten:
3ägg
4,5dl strösocker
3,75dl vetemjöl
1,5tsk vanillinsocker
3tsk bakpulver
4msk kakao
225gr smält smör el margarin
2,5dl vatten
Smörkräm:
225gr rumsvarmt smör el margarin
2dl florsocker
1ägg
Chokladtak:
200gr mörk choklad
3msk matolja
Vispa ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna, rör ihop detta med äggblandningen, margarinet och vattnet.
Grädda i bakplåtspappersklädd långpanna, 20*30cm(min är aningens större, går bra ändå) 175grader 20-30min
Låt kallna
Rör ihop smörkrämen och bred över den kalla kakan.
Smält choklad och olja och låt svalna, bred sen över smörkrämen.
Ställ kakan kallt så chokladen stelnar, skär sen i lagom stora bitar, kakan är rejält mäktig så jag rekommenderar små bitar
Tror säkert att många känner igen detta recept, har gjort några små ändringar och jag är nöjd med resultatet!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jösses vad dom här såg härligt goda ut!! Hur ska jag kunna låta bli att baka dessa då:/ SKa ju hålla mig från sötsaker egentligen.... Pussa Biddy så mycket från mig:)
SvaraRadera