söndag 24 november 2013

Twixkaka

Riktigt smarrig kaka. Ett hett tips är att gömma kakburken längst in i frysen :)
Botten: 4dl vetemjöl 1/2dl strösocker 125g smör
Kola: 175 gram smör 2dl socker 3dl grädde 1/2dl ljus sirap
Garnering: 200g ljus choklad
Blanda ihop alla ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.Tryck ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm, min var lite större då jag vill ha lite tunnare kakor. Gräddas i 175g ca 20min.
Blanda alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Koka i ca 40- 50 minuter på låg värme. Gör kultest, ska vara lagom seg.Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
Smält chokladen och bred ut över den svalnade kolafyllningen. Ställ i kylen och skär sen i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat?