söndag 24 november 2013

Sirapslimpa

Du behöver:
50g jäst
5dl mjölk
50g smör
1-2tsk salt
2dl sirap, mörk eller ljus är en smaksak. Denna gång hade jag ljus sirap hemma.
6dl rågsikt
5-6dl vetemjöl

Så här gör du:

  • Smält smöret och blanda i mjölken
  • Häll degspadet över jästen, blanda i salt och sirap.
  • Tillsätt mjölet, lite åt gången tills du har en smidig deg.
  • Jäs 40 min
  • Dela degen i 2delar och lägg i formar, jäs 40min.
  • Grädda ca 30-40min i 200grader varm ugn. Jag har varmluft, ställer tempen på 175 och gräddar ca 30min.
  • Pensla bröden med lite sirap blandat med vatten då du tagit ut dom ur ugnen.
Ät och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat?