Nu gott folk har jag provat ett nytt recept som jag hittade på Arlas sida och resultatet blev klart godkänt, jättegott!
Aladdins drömkaka
Du behöver:
3 dl vetemjöl
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör el margarin
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
500 g kesella
1 dl strösocker
1 dl Crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citron
Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min.
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.
Denna kaka har en "fräsch" smak och är inte så söt. Jag hade ingen kesella, använde istället 400g Cream cheese från Valio. Gräddade kakan i sockerkaksform med löstagbar kant. Nästa gång ska jag se till att ha lite bär att servera till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad har du på hjärtat?