Idag blir det middag "in russian style" :) Jag ska göra Pelmeni, eller rysk palt som barnen kallar det.
Till degen behöver du:
6dl vetemjöl
2ägg
1,5dl vatten
1tsk salt
Fyllning:
Köttfärs
Salt & peppar efter behag
Lök om man vill
Kokas med:
Vatten
Salt & peppar
Lök
Lagerblad
Så är gör man:
* Kavla degen tunt och ta ut rundlar med ett kakmått eller drickesglas, går även bra att skära fyrkanter 5*5cm.
* Lägg i lite köttfärs, vik i mitten och nyp ihop till små paket.
* Koka i mycket vatten tillsammans med några pepparkorn, salt och en hel gul lök. Om man vill kan man ha i 1-2lagerblad.
* När dom flyter upp är dom färdiga!
Här hemma äts Pelmeni som palt, med smör och lingonsylt. Men det är gott att ha gräddfil till samt några droppar vinäger.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad har du på hjärtat?