söndag 20 november 2011

Bountybollar

Igår var det premiär för Bountbollar hemma hos oss. Jag har varken bakat eller smakat dessa godbitar förr, farligt goda kan jag lova!

Det här behöver du:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus choklad


Så här gör man:
Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka i 5-8 minuter, smeten ska bli lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna lite.
Rulla små bollar, ca: 50st, och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kokosbollarna i chokladen.

Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat?